14.5.2012

Mustat vai valkoiset työtasot?

Taitaa tulla vaikea päätös uuden keittiön työtasojen suhteen.... Laminaattia ne tulevat joka tapauksessa olemaan, mutta se sävy ja pinta; mustat vai valkoiset, matta vai kiiltävä?? Nyt  haluaisin kuulla teidän kokemuksia sekä mustista että valkoisista tasoista.

Valkoisetkin tasot alkoivat tosiaan jonkin verran mietityttämään, joten testailin keittiösuunnitelmaani myös niillä....

...ja vielä vertailun vuoksi jo aiemminkin julkaistu kuva mustin tasoin.


124 kommenttia:

 1. Molemmat näyttävät kieltämättä hyvältä :)
  Itse tykkään kuitenkin enemmän mustasta, tuo hieman kontrasti yksiväriseen valkoiseen. Kiiltävän tason kannalla olisin... oli väri kumpi vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin; tulee niiiin vaikea päätös! Minäkin olen ajatellut, että kiiltävä voisi olla jotenkin helpompi pitää puhtaana; luutu ikäänkuin luistaa paremmin kiiltävällä pinnalla;)

   Poista
 2. Eipä ole kokemusta kummastakaan itselläni. Kylläpä vaikean kysymyksen pistit...... valkoinen on ihanan valoisa ja avara, mutta musta antaa tietynlaista särmää. Jos en katsois kuvia ja kysyisit sanoisin mielikuvan perusteella musta, mutta kun kuvia katson en ole yhtään varma. Eli ei helpottanut sinun valintaa :) ja vielä, että matta vai kiiltävä???? Huh! Vaikeita ihania valintoja sulla :D Ps. mustassa näkyy pöly paremmin..... Kiva, kun jaksat postailla töiden ohellakin!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paha on tämä valinta....voi kun voisi saada sellaiset vaihtotasot; toinen puoli valkea ja toinen musta ja helposti käännettävissä :D

   Poista
 3. Minusta musta on ryhdikkäämpi vaihtoehto. Tosin saattaa johtua siitäkin, että olen henkilökohtaisesti täynnä valkoista työtasoa. Se on aina likainen ja sitä saa olla putsaamassa joka välissä. Musta ehkä antaisi vähän enemmän anteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se toisi vähän särmää ja tuota vähän pelkäsinkin valkoisesta tasosta....

   Poista
 4. Mustat kauniimmat ja antaa ilmettä!! ei liian kliininen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän se musta väri tuo vähän kontrastia kokovalkoiseen...

   Poista
 5. Meillä on jotain valkoista materiaalia keittiöntasot, ja net on ihan hirveä pyyhkiä. Siis näkkyy ihan kaikki. Sen takia liputan mustan puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teidän tasot mattavalkoiset vai kiiltävät?

   Poista
  2. Mattavalkoiset. Ehkä ne kiiltävämmät lähtee helpommin puhtaaksi.

   Poista
 6. Minusta tummat tasot tuovat ryhtiä.

  VastaaPoista
 7. Minä lähtisin kokovalkoiselle linjalle. Tuo musta taso on nykyään mun silmääni jotenkin jo "vanhanaikainen"... Lisäksi mustassa tasossa näkyy tosi paljon helpommin kaikki roiskeet ja pöly kuin valkoisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että sitä musta-valkoista on jo aika paljon nähty, mutta vähän tuo valkoisen arka sävy pelottaa... Toisaalta ainakin olohuoneessaa ja makkarissa olen tykännyt kovasti musta-valkoisesta värimaailmasta.

   Poista
  2. Meillä on keittiössä kokovalkoiset tasot, eikä niiden kanssa ole kyllä ollut ongelmia. Kylpyhuoneessa meillä taas mustaa tasoa ja se on harmittanut, kun saa olla aina pyyhimässä ja heti taas näyttää pölyiseltä...

   Poista
  3. Se on varmaan totta, että tummassa näkyy sitten se pöly ja kaikki luutuviirut paremmin; voi kun osaisi valita sen parhaan ratkaisun, vai onko sellaista:D

   Poista
 8. musta tuo kivasti särmää, mut jos siihen päädyt ni suosittelen ehdottomasti mattamustaa (kuten meillä)! vaakatasona kiiltävä on armoton...
  mä oon nyt asunu 2 vuotta mustan tason kans ja kyllähän siinä murut näkyy selvemmin kuin valkoisessa, vaikka toisin vois luulla... silti halusin ehdottomasti mustan, koska ajattelin et ei oo konkurssi jos tasot haluaa muutaman vuoden päästä vaihtaa :))
  mut seuraavaan kotiin meille tulee keittiöntasoksi valkoinen corian (tai joku vastaava) :P taidankin alkaa säästää tasorahoja jo nyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta myös tuntuu, että ainakin ihan yksivärinen musta on tosi haastava pinta...mutta jos jonkun harmaa-mustan sitten...tai valkoinen tai tai tai :D Tästä tulee niiiin vaikeaa ;)

   Poista
 9. Molempi parempi..meille kun tulee keittiöremontti(toivottavasti lähivuosina)niin mustat laitetaan. Minusta se antaa särmää muutoin valkoiseen ja selkeään keittiöön. Ehkä siinä ei niin sitten näy kaikki tahratkaan. Kokemusta ei siis ole, kun nyt on laminaatit, tuolliaista puunsävyä. Laittaisin mustat, ellette halua täysin valkoista keittiötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senpä kun tietäisi mitä haluaa:D Täysin valkoinenkin näyttäis niin houkuttelevalta....

   Poista
 10. Ennen oli mustat, nyt valkoiset ja sanoisin että vaikka pitääkin luututa, vähemmän erottuu vesiroiskeet ja varsinkin pöly. Musta antaa enemmän särmää jos ei pölyn näkyminen haittaa mutta valkoista pidän siisitimmän näköisenä kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöly varmaan näkyykin tosi hyvin mustassa kun se näkyy nykyisissä tummanruskeissakin niin hyvin....

   Poista
 11. Ehdottomasti ottaisin mustan (tosin ei valkoinenkaan silmiini satu!). Jos kaikki kuitenkin olisi valkoista, tulisi kokonaisuudesta nimenomaa liian kliininen ja sairaalamainen. Jos kaapit itsessään ovat korkeakiiltoiset, laittaisin matan tason. Jos kaapin ovet ovat matat, olisi tasovalintani kiiltävä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ajatuksella minäkin sitä tason kiiltoastetta mietiskelin...

   Poista
 12. Ehdottomasti kiiltävä musta, jos nämä ovat ainoat vaihtoehdot.

  Itse en tasaväristä mustaa laittaisi, jos mustaa laisinkaan mutta on se parempi kuin valkoinen. Ja kiiltävä on aina parempi kuin matta. Omaan keittiöön tulisi varmaan marmorikuvioitu musta tai puunväri, jos olisin laittamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan yksivärisessä kiiltävässä mustassa saattaa taas naarmut näkyä selkeästi....mutta se marmorikuvioitu musta on kyllä ollut vahvasti mielessä.

   Poista
  2. En tiedä mistä ne naarmut varsinaisesti sitten tulisivat jos on varovainen, mutta suosisin ennemmin kaunista kuin käytännöllistä.

   Poista
 13. Heips!

  Uusi tuleva keittiösi näyttää aivan minun uudelta keittiöltä (2v. vanha). Minulla on valkoiset kaapit ja mustat tasot. Olen ollut tosi tyytyväinen kun on paljon laskutilaa. Tässä keittiössä olen laittanut korkeiden jääkaappien tilalle laatikostojääkaapit ja näin pöytätilaa on vielä enemmän ja yhtenäisen näköinen pöytätaso. Laatikostojääkaapit on ihan huiput, niihin ei tule kertymään vanhaa tavaraa takaseinälle kun aina näet mitä kaapissa on kun avaa laatikon. Jääkappilaatikostot on integroitu piiloon. Minulla hella, liesi ja tetysti liesituuletin on siinä saarakkeessa ja se on syvempi että baarituolit mahtuu hyvin. Mutta, aivan ihana keittiö sulle tulee. Suosin itse tummia tasoja, olen kova leipomaan ja pakastamaan esim. mustikoita, ei sitten tarvitse pelätä veitsen viiltoja joihin menee mustikkamehua... Hyvää remonttia ja terveiset Tuusulasta! T. sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikkojääkaapit olis kyllä aivan mahtavat, mutta me ei vielä kodinkoneita aiota vaihtaa, niin niitä ei nyt voi sitten valita. Tummat tasot ovat tosiaankin varmasti käytännöllisemmät juuri noiden värjäytymien vuoksi.

   Poista
 14. Olen pähkäillyt saman asian kanssa viimeaikoina ja valitsimme valkoisten korkeakiiltoisten seuraksi 20mm paksut mattamustat laminaattitasot, jossa on jännä pintastruktuuri, sellainen "bling-efekti". Valitsin mustat siksi, koska meillä on melkein valkoinen lattia tulossa ja leivinuunin edessä olevat lattialaatat puolestaan mustat. Yksi seinä tulee mustalla liitutaulumaalilla. Mustan ja valkoisen liitto, siis! Parin viikon päästä keittiö vaihdetaan...;)

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi; tuo kuulostaakin upealta! Mustan ja valkoisen liitto on kyllä hyvä valinta:)

   Poista
  2. Huomenta! On ollut mielenkiintoista seurata tätkin keskustelua. Sisustaminen on tänä päivänä niin haasteellista, kun trendit tulevat ja menevät, toisaalta valinnanvaraa on kaikenlaisille sisustajille! Ilmeisesti mustiin tasoihin olet taipumassa?

   Mitä olet ajatellut seinien väriksi? Itse mietin ensin maalata keittiön seinät Tikkurilan Luja valkoisella (=tahmatassuja eli lapsia talossa, pestävät on seinien oltava) mutta ehkä päädyn hiukan murrettuun sävyyn. Onko sinulle ehdotusta/kokemusta hyvästä harmaaseen taittuvasta maalista (nro), jossa voisi olla hippunen ruskeaa lämmittämässä?

   En malta odottaa livekuvia uudesta keittiöstäsi! Meidän keittiö saapuu ensi viikolla!

   Heli

   Poista
  3. Mustiin taidan tosiaan päätyä...sen verran tuntuu nuo valkoiset aralta sävyltä;)

   Seinän väriä olenkin tässä miettinyt; jotain tapettia se kuitenkin on niinkuin meillä entiset ovat...mutta sävy on vielä hakusessa. En näin äkkiseltään osaa sinua tuossa maaliasiassa neuvoa, sillä harmaan sävyn valitseminen on todellakin aika haastavaa. Kannattaa hakea väriliikkeestä niitä värilastuja ja vertailla tilassa, johon sävy tulee. Yksi hyvä keino on ottaa viereen jotain sellaista hyväksi sävyksi havaitsemaansa tapetti tai kangaspalaa tai ihan mitä vaan oikeaksi sävyksi havaitsemaansa esinettä.

   Millainen keittiö teille tulee?

   Poista
  4. Ai niin; tuollahan ne teidän keittiön sävy olivatkin!

   Poista
 15. Minä lähtisin ehdottomasti mustalle linjalle. Sopii tuohon keittiöön kuin nenä päähän :) Valkoisessa näkyy sitten ihan kaikki lika mitä vaan sattuu tulemaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se varmaan on ihan valkoisen tason kanssa...mutta kyllä se vaan näyttää niin raikkaalta!

   Poista
 16. Olen suunnittelemassa omaa keittiöremonttia ja mietin samaa. Haluan tummanharmaata kiiltävää kivennäköistä laminaattia. Pyysin sisustussuunnittelijan konsultaatiokäynnille ja hän kertoi, että kiiltäväntummassa laminaatissa näkyy naarmuuntuminen, jos haaveri sattuu. Suositteli siis mattaa, vallankin kun ovet ovat kiiltävän valkoiset ja haluan tummanharmaan kiiltävän laatan. Itse vierastan kokovalkoista ja toisaalta mustaa liian kovan kontrastin takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en nyt jostain syystä sitä harmaata haluaisi....meillä on nykyään välitila vaaleanharmaata laattaa ja nyt haluan joko ihan tummmaa tai sitä valkoista... Kiiltävässä yksivärisessä tosiaan näkyy varmaan ne naarmut tosi selvästi.

   Poista
 17. En lukenut muita kokemuksia, mutta meille tuli mustat laminaatit ja kiveen vaihdetaan jossain vaiheessa.
  Mustat tasot oli myös edellisessä talossamme ja tykkäsin keittiö pohjoisen puolella ja aika hämärä.
  Tänne nykyiseen olimme ihan hilkulla valita valkoisen kiltävän tason ja viime hetkellä vaihdettiin. Tämä nykyinen keittiö on aurinko puolella koko päivän.. Ja taso on todella hankala nyt. Kun pyyhkii töhryt joutuu pyyhkimään aina koko tason, monta kertaa päivässä, kaikki viirut ja rätin pyöräykset jää näkyviin, joten taso on kuivattava jokaisen pyyhkimisen jälkeen. Hetki siitä kun on tasot pyyhkinyt on pölyä näkyvissä. Mutta iltahämärässä ja varmasti kaamoksen aikaan tämä on ihana :-)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin noissa tummanruskeissa tasoissa näkyy pöly kyllä tosi hyvin; varsinkin noissa 140 cm:n korkeudella olevissa kaapistokohdissa, joita ei tule joka päivä pyyhittyä. Mitenkähän valkoinen kivitaso käyttäytyisi?

   Poista
  2. Valkoiset kivitasot on marmorikiveä tms, joka on erittäin huokoista ja imee itseensä mm rasvaa. Jos haluaa valkoiset tasot ilman laminaattia, niin suosittelen noita "silestone" ym komposiittitasoja!!

   Poista
  3. Pitääpä tutustua vielä vähän paremmin noihin komposiittitasoihin, tosin nekin ovat niin paljon laminaattia kalliimpia.

   Poista
 18. Kokemuksia ei kummastakaan ole kertoa, mutta minä antaisin tässä ääneni mustille tasoille. Kyllä ne särmää kivasti antais ja sopis niin hienosti teidän muutenkin mustavalkoiseen tyyliin. Kokovalkoinen olis ehkä hiukka liian valkoinen, ei minkään värinen. Valkoisesta kyllä tykkään, mutta liika valkoinen tekee sairaalamaisen olon. Tosin siihen on sitten helppo laitella väripilkuksi ihan mitä vaan.. No niin, vaikea toi valinta olis siis loppujen lopuksi mullekin! =D

  Hyvä siitä tulee, oli niin taikka näin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että kokovalkoinen on sitten aika kliininen...mutta kyllä se tuossa kuvassa jotenkin miellyttää kovastikin:)

   Poista
 19. Ja piti vielä sanomani, että on kiva kun olet palaillut tänne kirjottelemaan taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän tästä tunnu oikein vieroittuvan ;) Mukavaa vuoropuhelua lukijoiden kanssa kaipailee aina kun on noita välipäiviä:)

   Poista
 20. Musta kiiltävä kivitaso ennen nyt vitivalkoinen matta corian, en vaihtaisi enää mustaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Corian voisi ollakin hyvä valinta...se vaan, että ovat niin paljon laminaattia kalliimpia.

   Poista
 21. Mustat tasot ottaisin itse. Itsellä tosin ei ole kokemusta valkoisesta laminaatista mutta pelkäisin miten siinä näkyy esim. naarmut. Saanko kysyä miksi laminaattitasot on valintasi. Itsellä on nyt tummanruskeat laminaattitasot keittiössä enkä ole itse ollenkaan tyytyväinen valintaani, laminaatti on mattaa ja erittäin hankala pitää siistin näköisenä. Jos olisi mahdollista niin vaihtaisin omat tasoni kiveen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edullisen hinnan vuoksi valinta on laminaatti. Liian matta laminaatti onkin vähän haastava pinta. Laminaatit ovat kaikista tasoista helppohoitoisimmat, sillä myös kivitasot vaativat ajoittaista huoltokäsittelyä.

   Poista
 22. Valkoisen puolella!! Jos lattia olisi musta niin siinä tapauksessa musta. Mutta minusta tuo valkoinen on tämän päivän juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen on kyllä tosi modernin näköinen.

   Poista
 23. Meillä edellisessä kodissa oli mustat pöytätasot, tosin ne olivat graniittia ja kiiltävät, mutta aivan kamalat pitää puhtaana. Pöytätasojen puhtaaksi saattaminen oli aina sellainen projekti että ei ihan pyyhkäsemällä lähtenyt. Ensin piti rätillä pyyhkiä ja sitten vielä perään "kiillottaa" kuivalla paperilla tai rätillä, jotta pinnasta tuli siisti. Jos pyyhkäisi vaan rätillä siinä näkyi ihan selvästi ne rätin jäljet. Esim. jos leivänmuruja meni yhteen kohtaan pöytää, piti koko keittiön tasot pyyhkiä ja kiillottaa; muuten raja näkyi liian selvästi. Tosin laminaatti voi olla eri juttu... mutta silti ottaisin valkoisen, vaikka musta oli meilläkin (puhtaana) todella tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiltävä taso onkin varmaan kaikista haastavin pitää puhtaana! Laminaatti on edullinen ja siksi turvallinen valinta;)

   Poista
 24. Heippa,

  Minä menisin valkoisilla laminaatista kun on kyse...Kiiltävä musta on aika herkkä naarmuuntumaan..Jotenkin noista sinun tekemistä kuvista silmää miellyttää enemmän nuo valkoiset. Mustat näyttävät vähän siltä kun jäisivät "leijailemaan" vaikka saattavat hieman ryhdittääkin tilaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo valkoisin tasoin varustettu kuva on jotenkin niin raikas ja puhtaan näköinen, mutta sehän onkin kyllä vain kuva; todellisuus voi olla toinen ;)

   Poista
 25. Meillä just tällainen keittiö: valkeat kaapit, taso on lähes musta, kiiltävää kivijäljitelmää. Valinta ei kaduta yhtään eli tykkään kovasti :)

  Heli O.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivijäljitelmää minäkin olen ajatellut, ehkä se ei ole niin kranttu kuin yksivärinen musta....

   Poista
 26. Meillä mattavalkoiset ja muuten ihan ok, mutta tosiaan kaikki likaa näkyy hetkessä. Tuleepahan pidettyä puhtaana! Ystävällä oli edellisessä kodissa kiiltävä musta ja olivat kuulemma järkyt. Imivät pölyä hulluna ja sai olla jynssäämässä vielä enemmän kuin valkoisia. Ehkä mattamusta olisi käyttäjäystävällisempi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikissa valinnoissa taitaa olla sekä huonoja että hyviä puolia samassa suhteessa:)

   Poista
 27. Meille tehtiin keittiö remontti 2 v sitten: kiiltävät valkoiset kaapit, vaalean/keski harmaat tasot, tumman harmaat vaaka-kaakelit. Hyvä tuli! Mutta jos noista kahdesta valitsisin ehdottomasti kokovalkoinen ja mattana taso. Jos miettii esim induktio lieden kiiltävän mustaa pintaa, niin siinä näkyy KAIKKI, ihan kaikki; vesi täplät, rätin jäljet, muruset, pöly. SIIS IHAN KAIKKI. Valkoinen antaa paljon anteeksi. T: Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta kiiltävä taso taitaa ainakin olla nou-nou;) Valkoinen kyllä houkuttaa kovasti...

   Poista
 28. Hyviä käyttökokemuksia ja huomioita olet jo saanutkin, mutta sellaisen ajatuksen vielä heittäisin, että olisivatko kalusteiden valkoiset pinnat (tarkoitan nyt lähinnä kaapistojen ovia ja tasoja) varmasti samaa valkoisen sävyä? Kuvissahan ne siltä näyttävät, mutta entä luonnossa... Sitä itse eniten pelkäisin, että jommat kummat painuisivat ajan myötä esim. kellertäviksi.

  Meillä on viidettä vuotta armottomalla käytöllä keittiö ja khh, joissa kiiltovalkoiset ovet ja yksiväriset mattamustat laminaattitasot. Jos oot Oulussa päin, niin tervetuloa ihmettelemään paikan päälle. Luppaan olla siivoamatta, niin näet mikä pahimmillaan ois eessä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan jos laittaa molemmat kiiltäviä, niin silloin olisivat ehkä samansävyisiä. Tosiaan tuo mahdollinen myöhempi kellertävyyskin pitää ottaa huomioon!
   Kiitos kutsusta, pitäisiköhän tehdä yllätyshyökkäys tai kun noin lupaat näyttää live-tilanteen, niin voihan sitä sitten tulostaan ilmoittaakin;)

   Poista
 29. Valkoinen ilman muuta! Jo kuvassa se näyttää paremmalta! Voin kertoa kokemuksia 3 viikon päästä...t. Valkoinen unelmamme toteutuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oi...niin odotan sun kokemuksia, vaikka aika samoihin aikoihin näillä näkymin me ollaan uuden keittiön omistajia:)

   Poista
  2. Aika hauskasti asiat etenevät samaa tahtia, kiva vaihtaa pian kokemuksia!

   Poista
 30. Valitsetpa minkä tason tahansa, uskon että lopputulos on upea :) Itse unelmoin kiiltävästä valkoisesta, mutta en tiedä sitten sen käytännöllisyydestä... ja ainahan niitä tasoja on putsailtava.
  ڿஇtஇڿ‎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on varmasti tosiaan parempi kuin nykyinen! Tosiaankin; ei siltä siivoamiselta välty valitsipa mitkä tasot hyvänsä:)

   Poista
 31. Jos materiaali vaan on oikeaa ja tarpeeksi kestävää jne. niin valkoiset. Ihanan raikkaat. :) Mulla on hirveä himo vaaleisiin/valkoisiin lattioihin, mutta ei muutaman vuoden ikäisiä laatulaminaattejakaan viitsisi alkaa vaihtelemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin; täytyy varmaan kiinnittää huomiota tuohon materiaaliinkin.

   Poista
 32. Vastaukset
  1. Kokovalkoisena taso olisikin tosi hyvän näköinen paksuna!

   Poista
 33. Rohkeesti vaan koko valkoinen keittiö! Ei siitä mitään kliinistä tilaa tule kun kuitenkin somistat sitä kaikilla kauniilla esineillä ja tekstiileillä! Meillä on töissä valkoinen mallikeittiö...valkoiset ovet, valkoinen välitila ja valkoinen taso...valkoinen pöytä ja valkoiset tuolit... ja se on AH niin IHANA! :)
  Kaikista malliryhmistä se saa kiistatta eniten aina kiitosta asiakkailta!
  Kiiltävänä tasona valkoinen on sitä paitsi paljon mustaa helpompi...jo pelkästään naarmuuntumisen kannaltakin! ...mattavalkoinen saattais näyttää mun mielestä vähän halvalta...
  Ja jos haluat vähän jotain rikkomaan linjaa, tasojahan saa esim. rosterin värisellä abs-reunanauhalla.

  -A-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin tuntuu, että tekstiileillä voi sitten tehdä vaikka mitä, kun pohjana on valkoinen:) Uskonkin, että kokovalkoinen malliryhmä ihastuttaa; on se niin raikas!
   Mattavalkoinen vois ainakin olla vähän tahmea pyyhittävä....

   Poista
 34. Meillä on 2kk vanha keittiö kiiltävävalkoisilla ovilla ja kiiltävävalkoisella laminaattitasolla ja tykkään kovasti. Aiemmin oli mattavalkoiset ovet ja tummat mahonginväriset tasot... On ainakin valoisa keittiö;) Meilläkin on kolme lasta ja tottakai muruja saa olla koko ajan pyyhkimässä mutta tuleepahan pidettyä keittiö siistinä! ;) Meillä on kokemusta korkeakiiltovalkoisesta keittiönpöydästä mikä on nyt 5 vuotta vanha, hieman naarmuja mutta voi sanoa että suht hyvänä on pysynyt 5 henkisen perheen käytössä.. näin uskon laminaattitasoihinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on korkeakiiltoinen ruokapöytä ja ainakin sen pyyhkiminen luistaa kivasti:)

   Poista
 35. Musta tuntuu että on väri mikä tahansa niin kyllä se lika ja pöly näkyy :D Meillä on tässä vuokra-asunnossa laminaattitasoa, oisko väriltään tammi ehkäpä niin kyllä näkyy pöly, leivänmurut ym. Että jos pölyn ja lian näkymisen pelossa valitsee tasoja niin en usko että sellaista tasoa löytyy jolle ei rättiä tarviis näyttää, keittiöstä kuitenkin kyse on.
  Tietysti värjäytyminen esim. mustikasta ja paprikasta on sit asia erikseen..

  Jos nyt mielipiteeni sanon noihin suunnitelmiin niin musta taso on turvallisempi valinta, mutta valkoisessa olisi sitä wow factoria. :) enivei, valitsette kummin vain niin lopputulos on takuu varmasti upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Kaikkia tasot vaativat pyyhkimisen ja joka sävyssä on varmaan omat hyvät ja huonot puolensa:)

   Poista
 36. Moikka,

  Meillä on mattamusta laminaattutaso keittiössä. En tiedä, onko sen materiaali jotenkin huono vai mitä, mutta siinä näkyy KAIKKI lika koko ajan ja naarmuuntuu todella helposti. Vesilasin renkaat näkyy vielä luuttuamisenkin jälkeen, muutenkin se taso näyttää tosi likaiselta.

  Pointtina siis ei ollut se tason väri, vaan se materiaali :D Kannattaa siihen tosiaan kiinnittää huomiota, myös sen värin lisäksi. Laminaateissakin on eroja, itse en sitä ensiremppaajana tajunnut :D

  Tsemppiä valintaan, hieno siitä tulee joka tapauksessa! :)

  -Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matta on varmaan ainakin vähän nahkea pyyhittävä ja juurikin nuo vesilasirinkulat olen huomannut näissä tasoissa pysyvän tiukassa, kun olen jossain tällaisia tasoja pyyhkinyt!
   Laatueroja varmaan onkin paljon!

   Poista
 37. Valkoiset tasot ehdottomasti! :)
  Me ollaan nyt reilu vuosi asuttu uudessa kodissamme ja meillä keittiö korkeakiiltovalkoinen, niin kaapit kuin tasotkin. Tykkään! Meillä laminaattitasot, eikä todellakaan ole ollut mitään ongelmaa puhtaanapidon kanssa. Toisin kun mustassa, näkyy rasvaiset sormenjäljet, pöly, lika yms. heti. Toinen asia mitä en ymmärrä, täälläkin moni näyttänyt kommentoivan että jos on valkoiset tasot ja kaapit niin tulee liian kliininen/sairaalamaine. Keittiössä kuitenkin koneet tuovat kontrastia valkoisuuteen. Ja mun mielestä valkoinen selkeä linja vaan on moderni. :) Niin ja meillä muuten on valkoisten tasojen reunassa alumiinilista, tuo kans vähän näköä. Ja meillä on muuten sellainen keittiö mistä haaveilit hetki sitten; eli toinen seinusta on korkeaa kaappia jossa kylmäkoneet ja uuni + mikro ja toinen seinusta on sitten pelkästään matalaa tasoa. ;) Mutta tämmöiset siis mun mielipiteeni ja kokemukseni.

  -A-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa upealta! Ja sinullahan onkin jo pitkä kokemus kokovalkesta:)

   Poista
 38. Järkisyyt puoltaa valkosia mattapintasia tasoja: helpommat mahdollisessa myyntitilanteessa (ajattomat, moneen makuun sopivat) ja pysyvät siistimpinä kuin mustat.

  Makuasia on sitten kokonaan toinen juttu - ja se, mikä lopulta ratkaisee =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on; mutta kun mullakin niitä makuja on paljon ja ne vielä vaihtelee turhan nopsasti:D

   Poista
 39. Taas pakko sanoa mielipide :)
  Laittaisin valkoiset tasot, mattana, mutta laittaisin myös keittiön ovet mattana. Ovat paljon ajattomammat ja lämpimämmät. Itseä harmittaa kun meidän uudessa keittiössä on kiiltävät ovet, niitä ei tähän hätään vaihdeta :(
  Kokovalkoinen on itse asiassa lämpimämpi kuin mustavalkoinen. Valkoisella tasolla kaikki esineet, yrtit, puiset kulhot, keramiikka jne. millä somistaakaan, näyttää niin kivalta.
  Mutta siis sileät ja mattaiset tasot, kummat sitten valitsetkaan värin puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kerrot mielipiteesi:) Olen vähän miettinytkin, että josko ovet olisikin matat juuri ajattomuuden vuoksi...Toisaalta olen huomannut, että kiiltävistä ovista tahrat lähtevät helpommin kuin matasta.... Kokovalkoinen tuntuisi kyllä jotenkin niin upealta ja modernilta:)

   Poista
 40. Oi, samoja mietteitä kovasti täälläkin.. meillä tulee valkoiset korkeakiiltoiset ovet ja nyt sitten pähkäillään, että mikä ihme se tason väri voisi olla :D valkoista kovasti haluaisin.. välillä mietitty, että laitettaisiin ohut valkoinen kivitaso, välillä tulossa on ollut valkoinen täyslaminaattitaso ja nyt taas edelleen mietitään, että mikä olisi paras vaihtoehto ja mikä väri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo heleppoa ei; saakohan tässä päätöstä ollenkaan aikaan:)

   Poista
 41. hei,
  Taasen vinkkiä tasoista. valkoinen olisi kaunis kokonaisuus, mutta naarmut näkyy tooosiii helposti.Sen perusteella en ainakaan itse laittaisi keittiöön.
  Meillä on nyt kodinhoitohuoneessa valkoinen taso, joss näkyy jokaikinen hankausjälki!valkoiset tasot oli myös edellisessä talossa kodinhoitohuoneessa.. minkäs voi, kun valkoisesta pitää;)Mustia siis suosittelen keittiöön!
  Mariia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kokemusmielipiteestä...voi tosiaan olla tuo valkoinen aika haastava.

   Poista
 42. Ehdottomasti valkoisena ja hieman kiiltoa ei kuitenkaan korkeekiiltoiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis se niin raikas ja ehkä tosiaan korkeakiiltoisessa ne naarmut näkyy helposti.

   Poista
 43. Kumpikin näyttää hyvältä, makuasia kumman valitsee. Itselläni on mattavalkoiset ovet ja työtasot mustaa kivijäljitelmää. Ovet pysyvät hyvin tahrattomina kun vetimet ovat riittävän isot. Tummassa työtasossa lika näkyy aika hyvin, aina saa olla pyyhkimässä. Ilmettä olen piristänyt punaisilla kodinkoneilla ja olen tulokseen tyytyväinen. Ajatonta kannattaa tavoitella, jos aikoo kämpän jossain väiheessa myydä. Muussa tapauksessa kannattaa valita juuri se mitä itse haluaa, viis muiden mielipiteistä!:)
  -sohvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi; punaiset kodinkoneet! Näyttää varmaan hyvältä.

   Poista
 44. Hei, aika paljon oletkin jo kommentteja saanut tässä yksi lisää :0) meillä on nyt vuoden vanha keittiö jossa mustat laminaattitasot, sellaista kivijäljitemää ja on aivan mahtavat. Talosta löytyy 3lasta ja kisu(josta lähtee karvaa) ja mikään ei noissa tasoissa näy. Ei naarmuja, karvoja, pölyä, muruja.. Ihan vaan perus pyyhkimisellä pärjää. Meillä paistaa armoton aamuaurinko keittiöön ja valkoista kiiltävää keittiön pöytää saa jatkuvasti hinkata, näkyy just pöly ja rätinjäljet.
  T: kirsmaaria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivijäljitelmää olen minäkin ehkä eniten tason väriksi ajatellut ja kiva kuulla siitä hyviä kokemuksia.

   Poista
 45. Meillä on musta taso, tällainen: http://www.ylamaangraniitti.fi/graniitti/blacknatur.html
  Tykkään kovasti tuosta pinnasta, on kuitenkin elävämpi kuin normaali musta kivi, kun on hieman isompia vaihteluita tuossa kuviossa, pääväri kuitenkin se musta.
  Ei jää jälkiä puuhinnässä, kun suihkaisen hieman tiskiainetta suihkupullosta pintaan ja pyyhkäisen. Pelkällä vedellä saattaa jäädä joskus jälki. Mutta luulen, että myös valkoinen on haastava.
  Meillä on alakaapisto AlaCarten pähkinää ja yläkaapit mattavalkoista, välitila kiiltävää valkoinen, ja itse tasokin siis kiiltävä.
  Liputan mustalle! :)
  -Nipsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivitasot onkin varmaan upeat, mutta ne on niin arvokkaat, että tällainen mielenmuuttaja kuin minä ei halua tehdä niin suurta investointia;)

   Poista
 46. Hei!
  Jos noista kahdesta olisi pakko valita, niin mustat tasot ehdottomasti, se tuo niin kivasti kontrastia!
  Mulle tuli mieleen sellainenkin vaihtoehto, että olisi valkoiset tasot ja musta välitila... Miltä kuulostaa? Mitä olet välitilaan nyt suunnitellut?
  -L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitilaan laitamme varmaan valkoista lasia...tai kirkas ja tapetti alle...sitäkään ei ole vielä lopullisesti päätetty.

   Poista
 47. Kannan korteni kekoon, kun laitoin itse juuri valmistuneeseen taloni keittiöön valkoiset kiiltävät tasot. Suosittelen! Ne heijastavat ihanasti valoa ja minun mielestäni lika ja pöly ei näy valkoisella läheskään niin hyvin kuin tummalla pinnalla. Tämä on kyllä keittiössä mielestäni vähän sivuseikka, sillä tasoja kuitenkin pyyhitään niin usein. Niin, itse suosin tätä valkeaa tasoa nyt, mutta mulla on alakaapit vaaleaa puuta (sellaista vähän raidallista) ja yläkaapit korkeakiiltoista valkeaa. En tiedä, olisinko ottanut valkoista tasoa, jos kaappien ovetkin olisivat valkoiset. Yhdyn myös aiempaan Malian mielipiteeseen siinä, että valkoista tasoa vasten kaikki värit oikein hehkuvat.
  t. Ulla-Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo puu ja valkoinen korkeakiiltoinen yhdistelmä valkealla tasolla on tosi raikas ja olen sitä itsekin monista kuvista ihastellut:) Nyt vaan pitää saada mahdollisimman paljon valkoista; sitä voi sitten värittää milloin milläkin:)

   Poista
 48. Meille tulossa musta kaappiseinä sekä valkoiset tasot sekä alakaapit ja koko valkoinen saareke. Valittiin myös asteen kiiltävämmät kuin matta. Kokemuksia en osaa sanoa ku itsekkin nähnyt vaan paperilla, minä laittaisen kuitenkin koko valkoisen. (pistäisin tohon toiselle puolelle sen kaappiseinän, lieden niemekkeeseen, jääkaapin siihen kaappiseinään ja korotetun astianpesukoneen tohon missä on nyt jääkaappi ja siihen viereen pesualtaan :D ) ihmettelen sitä sairaalaan vertaamista, mut ehkä jossain on sitten näin moderni sairaalakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi oli meillekin tulossa musta kaappiseinä, mutta sitten tuon saarekeidean myötä se suunnitelma muuttui ja nyt haluan kaikki tasot siihen 90 cm:n korkeuteen, niin ei tarvi kurkotella puhdistamaan niitä puolikorkeita tasoja, joita nyt on kaksikin nykyisessä keittiössä. Nyt kyllä joudutaan tämän päätöksen myötä ergonomiset asennuskorkeudet pistään unholaan....mutta kaikkea ei voi saada;)

   Poista
 49. Ehdottomasti valkoinen!

  Näyttää kuvissasikin paljon paremmalta. Musta näyttää vanhanaikaiselta, valkoinen on ajaton! Myös kiiltävät ovet ovat jo last season...Minäkin siis kannatan mattaovia (tai puolikiiltäviä, jos tykkäät kovasti molemmista :) ja matta tasoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mattaovet vähän pelottaa kun niissä se lika istuu jotenkin lujemmassa, että varmaan meille kuitenkin ne kiiltävät ovet tulee...vaikka ne tosiaan alkavat jo olla out:/

   Poista
 50. Kuka haluaa laminaattitasot keittiöön?! Minä en huoli sitä minnekääpäin kotiani.
  - Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä haluan:) Sen verran vaihtuu tuo mieli kuin tuuliviirillä, ettei raski kalliimpia tasoja investoida. Meidänkin keittiön laminaattitasot saa noin 500 eurolla, kun taas muut tasomateriaalit maksaisi viisi-kuusi kertaa enemmän. Sitäpaitsi minä kyllä pidän laminaatista; se on kaikista huoltovapain tasomateriaali.

   Poista
 51. Ilman, että mietin yhtään käytännöllisyttä, sanoisin että valkonen! Miellyttää minun silmää hirmuisesti, on tosi kaunis ja raikas :) Ja sitten siihen saisi sitä särmää tuomalla muuta tummaa. Kaunis kokonaisuus muutenkin. On ollut hirmu mielenkiintosta seurata näitä sinun keittiösuunnitelmia. Ei se vaan ole niin yksinkertaista valita, sitä kun pitäisi monta vuotta katsella. Onneksi tuo työtaso ei kuitenkaan ole älyttömän kallis vaihtaa joskus.. Riippuen toki materiaalista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin silmääni se hivelee suunnattomasti:) Hei; onpa mukava kuulla, että nämä keittiösuunnitelmat kiinnostavat ja onhan niitä tosiaan aika useita esitelty:D Nyt kun olen niin lähellä saamassa sen uuden keittiön, niin voi että nämä hienosäätö-valinnat tuntuvat niiiin vaikeilta!

   Poista
 52. Vastauksia lukematta ajattelin ehdottaa, miten olisikin harmaa? Välimuoto mustasta ja valkoisesta: helpompi pitää puhtaana kuin valkoinen, ei niin suuri kontarasti kuin mustassa, mutta toisi särmää ja lämpöä tilaan. :)

  Tsemppiä valitsemiseen! :)

  t. Minni2

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin ajattelin itsekin harmaita, mutta jotenkin en sitä kuitenkaan halua. Mustaan taidan päätyä ja kivennäköiseen pintaan....voi kyllä vieläkin mieli muuttua:D

   Poista
 53. me muutettii vasta keittiöremontoituun taloon, jossa kaapit on valkoiset ja työtasot puiset. ei kiitos molempia meikälle. on ihanan valoisaa joo mutta varsinkin ku ovt mattapintaiset eikä riitä aika ja hermot joka päivä putsata on varma että ei näytä kovin puhtaan valkoiselta. puutasot halkeilee vaikka kuinka hoitaa ja öljyää, ovat tahmaiset ja epäkäytännölliset. tällä hetkellä mietin että kun ovat ikean valkoiset mattapintaiset kaapit käyttäsin tutulla maalautuksessa kun hällä on oikeat välineet siihen ja ehdottomasti tulisi mustat. ainakin alaosa, ja ehkä muutama kaappi ylhäältä. ja työtasot vaihtuisimyös kivipintaiseen mustaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puisia työtasoja en minäkään haluaisi millään; sen verran paljon ne tarvitsevat huolenpitoa. Taidan kuitenkin valita sitten ne kiiltävät ovet, niistä ainakin lähtee tahrat iloisesti.

   Poista
 54. Mä kallistuisin "ehkä" valkoisen puolelle. Kivaa kun olet palaillut sisustuksiesi ja sepustuksiesi kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen olis kyllä valoisa ja kaunis, mutta taidan käytännöllisyyden vuoksi kuitenkin taipua siihen mustaan:)

   Poista
 55. Hei Soile!
  Kiva, kun olet taas alkanut kirjoittelemaan tänne :) Odotan mielenkiinnolla teidän uuden keittiön rakentumista. Tuosta tason väristä: mulla on nyt keittiössä "betoninvärinen"laminaattitaso. On huippu helppo pitää puhtaana. Sitten tehtiin yläkerran vessa valmiiks ja ihastuin liikkeessä sellaiseen mustaan kiiltävään, ihan huippu hienon näköinen ja harmittelin, miks en sellasta laittanut keittiöön, MUTTA nyt käytössä tuo yläkerran vessan musta taso on ihan kamala pitää puhtaana. Siis käytännössä se on meillä aina ihan kaamean näköinen, siinä näkyy kaikki vesiläiskätkin. Mutta hienohan se silloin on kun se on puhdas :) Valkoisesta mulla ei ole kokemusta. Näillä kokemuksin siis täälläpäin :) Tsemppiä valintaan!

  Terkuin, Minde

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on semmoinen tunne, että just sellaisissa mattapintaisissa tasoissa istuu kaikki tahrat tiukemmassa ja nimenomaan ne vesiläiskät näkyy selvästi. Sitten taas kiiltävää pitää pyyhkiä aina erittäin puhtailla luutuilla, ettei taas näy ne kostean luutun jättämät raidat. Kaikissa varmaan omat hyvät ja huonot puolensa.

   Poista
 56. Ihanaa keskustelua täällä käydään :) Minäkin mielelläni annan mielipiteeni vaikka teidän keittiöstähän se on kyse. Mielipiteeni vahvistui 100%ksi kun katsoin olohuoneen nurkkausta jonne olit Bestå-kaapin laittanut.. Äänestän mustan ja valkoisen tason välillä ehdottomasti valkoista! Se olisi raikas ja koko talon sisustuksen yhtenäistävä väri :) Mahtavaa kun pääsette remontin kimppuun! :) Anniina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että se olisi olohuoneen vieressä yhtenäisempi.... Epäilyttää vaan se värin arkuus, kun nytkin noita ruskeita tasoja pyyhkiessä huomaa kuinka paljon sitä murua yms. on koko ajan työtasoilla...ja valkoisesssa ne vasta näkyvät.... Täytyy vielä vähän miettiä mikä on lopullinen päätös. Molemmissa kuitenkin jotain hyvää ja jotain huonoa;)

   Poista
 57. Minä itse tein vasta keittiörempan. Kaapistot ovat valkoista lasia. Saareke kiiltävää valkoista laminaattia. Seinämä jossa on tiskipöytä on musta kivitaso ja seinä mustaa ikilevyä osin ja loput maalattu siltä seinältä mustaksi. Minusta ei sinunkaan kannattais mustalla laittaa kaikkia tasoja. Saareke on huippu juhlia järjestäessä ja valkoisena kiiltävänä se on juhlava ilman liinojakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota itseasiassa pohdinkin yhdessä vaiheessa, että laittaisinko erivärisen tason saarekkeeseen...näin nimittäin jossain kuvan sellaisesta keittiöstä. No pitää vielä miettiä:)

   Poista